Стартира кампанията TargetZero: Заедно срещу COVID в образованието

През ноември стартира кампанията „TargetZero: Заедно срещу COVID в образованието“, която има за цел да подпомогне детски градини, училища и университети да се справят с предизвикателствата в областта на здравето и безопасността, пред които ги поставя пандемията вече втора година. Инициативата е на българската компания Респонса Превент – служба по трудова медицина и водещ консултант по здраве и безопасност у нас.

„Добрите практики в Европа и света са да се правят информационни кампании. Културата за здраве и безопасност се изгражда с информация, която е поднесена по подходящ начин. За децата това би могло да стане през формата на игра или подходящи визуални материали. С нашия екип разработихме различни материали, които ще са от полза за директори, учители и ученици, за да им помогнем да се справят с част от предизвикателствата, пред които ги поставя пандемията“, коментира Нейко Нейков – собственик и управител на Респонса Превент. 

В кампанията „TargetZero: Заедно срещу COVID в образованието“ всяко училище, детска градина или университет може да се регистрира и да участва напълно безплатно. Всеки един от участниците ще получи различни визуални материали, достъп до полезни статии и добри практики от Европа и света, както и възможност да участва в онлайн събития, по време на които експерти ще споделят полезна информация по различни теми.

Първото онлайн събитие, част от кампанията на Респонса Превент ще бъде на тема „ТОП 10 на опасностите вкъщи“. То е подходящо за директори на училища и детски градини, учители, преподаватели и административния персонал, зает в сферата на образованието.

Кампанията „TargetZero: Заедно срещу COVID в образованието“ на Респонса Превент се провежда за втора поредна година, като в първото й издание се включват над 100 училища и детски градини от цяла България.

Повече информация за кампанията можете да откриете на адрес https://responsaprevent.bg/target-zero-21-22/