Нейко Нейков представи кампанията Target Zero в ефира на Радио София – БНР

Нейко Нейков – собственик и управител на Респонса Превент, гостува в ефира на Радио София – БНР, където представи кампанията “Target Zero: Заедно срещу COVID в образованието”.

Кампанията има за цел да подпомогне детски градини, училища и университети да се справят с предизвикателствата в областта на здравето и безопасността, пред които ги поставя пандемията вече втора година. Инициативата е на българска компания – служба по трудова медицина и водещ консултант по здраве и безопасност у нас.
 
„Добрите практики в Европа и света са да се правят информационни кампании. Културата за здраве и безопасност се изгражда с информация, която е поднесена по подходящ начин. За децата това би могло да стане през формата на игра или подходящи визуални материали. С нашия екип разработихме различни материали, които ще са от полза за директори, учители и ученици, за да им помогнем да се справят с част от предизвикателствата, пред които ги поставя пандемията“, коментира Нейко Нейков – собственик и управител на компанията.
 
В кампанията „TargetZero: Заедно срещу Covid в образованието“ всяко училище, детска градина или университет може да се регистрира и да участва напълно безплатно. Всеки един от участниците ще получи различни визуални материали, достъп до полезни статии и добри практики от Европа и света, както и възможност да участва в онлайн събития, по време на които експерти ще споделят полезна информация по различни теми.
 
Първото онлайн събитие, част от кампанията ще бъде на тема „ТОП 10 на опасностите вкъщи“. То е подходящо за директори на училища и детски градини, учители, преподаватели и административния персонал, зает в сферата на образованието.
 
Кампанията се провежда за втора поредна година, като в първото й издание се включиха над 100 училища и детски градини от цяла България.